Nieuwsbrief december 2017

dinsdag 19 december 2017

Nieuwsbrief december 2017

link naar nieuwsbrief inclusief afbeeldingen: nieuwsbrief-3-december-2017-2.doc

Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van het jaar 2017.

Achter ons ligt weer een jaar volop bijzondere momenten vol plezier en vreugde om dingen die lukken en goed gaan. We denken hierbij o.a. aan het vertrek van Gerard van der Kuil naar de St. Aloysiusschool in Geesteren. Wij willen hem bedanken voor alle jaren dat hij met veel energie en passie directeur was op onze school. Ook de maatschappij vraagt ons na te denken hoe wij met elkaar willen samenleven. De leerkrachten op onze school hebben gestaakt voor een betere toekomst van het basisonderwijs. Er zijn ook verdrietige momenten geweest voor ieder van ons. Wat is het dan ontzettend fijn en een grote steun om te kunnen terugvallen op de mensen om je heen.

2018 staat voor de deur, een jaar vol kansen en mogelijkheden. Het team wenst iedereen fijne feestdagen en alvast een ontzettend goed en positief jaar toe waarin we hopen mooie en fijne dingen in het leven te mogen vieren.

In deze nieuwsbrief staan een aantal zaken die dingen van belang zijn voor de komende periode. Wij wensen u veel leesplezier met de nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, Team Sint Jozefschool

Muzieknetwerk Salland De muzieklessen starten op weer op 29 januari. In ongeveer 3 maanden tijd leren onze leerlingen allemaal een door hun gekozen muziekinstrument te bespelen. Aan het einde van de periode is er een muzikale afsluiting voor ouders, opa’s en oma’s. U krijgt daar t.z.t. bericht over. Voor meer informatie: http://muzieknetwerksalland.nl Muziek-Maak-Middag Kom zelf muziek maken in het Hoftheater!! Op zondag 14 januari klinkt er door het hele Hoftheater muziek. Overal. Zowel boven als beneden, in de grote zaal, de foyer, in de vergaderruimtes en zelfs in het halletje. Altijd al eens op een trombone willen blazen, djembé willen spelen, op een cello willen strijken of alle toetsen van een piano willen aanslaan? Het kan op de tweede Muziek-Maak-Middag in de gemeente Raalte. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen alle basisschoolleerlingen gratis meedoen aan een muzikale quiz en diverse workshops, zoals Kinderen voor Kinderen liedjes zingen, Musical, djembé spelen, muziek maken met een ‘loopstation’, gitaarspelen, strijkersworkshop en nog veel meer. Het gehele programma staat op 10 januari afgedrukt in het Weekblad van Salland. De Muziek-Maak-Middag wordt één groot muzikaal feest en alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Raalte zijn van harte uitgenodigd om een toontje mee te komen blazen of strijken. Kom je ook? (zie ook: www.muzieknetwerksalland.nl )

Sinterklaas Het Sinterklaasfeest op 5 december was een weer een groot succes. Samen met juf Marjo hebben Rinz en Lieke Sinterklaas opgehaald. Het was wel vreemd dat Sint maar één piet had meegenomen. Na heel hard roepen en overal zoeken bleken de andere Pieten nog steeds onvindbaar. Totdat een van de kinderen op het idee kwam dat ze weleens in de spelzaal konden zijn. En ja hoor… daar waren maar liefst 4 pieten! Zij hadden de groepscadeaus uitgepakt en waren daarmee volop aan het spelen. Na het zingen van een lied wilden zij pas afstand doen van het speelgoed. Sinterklaas heeft aan de groepen 1/2 en 3/4 een bezoek gebracht en had gelukkig voor alle leerlingen een mooi cadeau meegenomen. Groep 5/6 en 7/8 hebben samen een aantal stukjes voor Sinterklaas in de gemeenschapsruimte opgevoerd. Zij hadden voor elkaar een mooie surprise gemaakt en cadeautjes gekocht.

De ouders van de Ouderraad hebben ons flink geholpen met de voorbereidingen en op de dag zelf. Onze dank hiervoor en aan allen die hebben bijgedragen aan de Sintcollecte.

We hopen natuurlijk dat Sinterklaas en zijn Pieten er volgend schooljaar weer zijn.

U kunt foto’s van het Sinterklaasfeest vinden op de website.

Drie fruitbomen: Goudreinet, goudpippeling en de glorie van Holland. Dank je wel Edwin (en Cyriel voor de hulp) bij het planten van de bomen én voor al die heerlijke groentes uit onze moestuin. We hebben er heel veel over geleerd en er heerlijk van gesmuld. En volgend jaar komen daar ook nog heerlijke appels bij!

Kerstviering Dit schooljaar maken we een Kerstwandeling. U heeft inmiddels een brief ontvangen met alle nodige informatie. De wandeling begint om 18.30u. U heeft zich hiervoor kunnen opgeven. Na afloop is er een gezellig samenzijn op het schoolplein. Er staat dan iets te drinken met wat lekkers klaar. We danken alvast de ouderraad en alle figuranten die deze wandeling mogelijk maken. Voor het goede verloop vragen wij de deelnemers dringend zich aan de volgende spelregels te houden:

  • Kinderen blijven bij hun ouders
  • Ouders zijn verantwoordelijk
  • Groepen blijven apart, dus niet samenvoegen. We hopen u allemaal te mogen begroeten tijdens deze

Openhuis Op 24 januari is het voor nieuwe ouders mogelijk om een kijkje te nemen in onze school van 8.30-12.00u. Het is mogelijk om dan alvast een aanmeldingsformulier mee te nemen. Deze formulieren liggen ook klaar bij de PSZ Oebele. Op 6 februari kunnen tussen 19.00 en 21.00u de nieuwe leerlingen worden ingeschreven.

Theatervoorstelling voor groep 7-8 Op 30 januari gaan de leerlingen van groep 7-8 naar het Hoftheater in Raalte. De voorstelling die zij gaan bekijken heet “Marie B” De vijftienjarige Marie woont samen met haar moeder in een klein dorp. Als Marie op een dag thuiskomt, zit er ineens een man in de woonkamer. Haar moeder heeft een nieuwe vriend. Hij is klein, grijs en lijkt op een rat. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin Saar. Ze brengen samen hun tijd door op school en bij de pomp. Totdat Marie bij het nablijven Danny ontmoet. Danny kan heel goed tekenen, net als zij. Hij is opgewekt, stoer en vooral anders. Saar en Marie groeien steeds verder uit elkaar en de rat is van plan om bij haar en haar moeder in te trekken. Nu komt het erop aan: Durft Marie haar eigen weg te kiezen?

Welkom op onze school Op 9 januari komt Siem Boeve in groep 1-2. Dillan Fokkink komt ook in januari op school. Wij wensen deze kinderen heel veel speel-,leer- en werkplezier bij juf Marriet en juf Willemien.

Agenda december 21-12 Kerstwandeling, ’s avonds van 18.30u tot 20.00u. 22-12 Start Kerstvakantie iedereen om 12.30u. Agenda januari 08-01 Schoolzwemmen 08-01 luizencontrole 22-01 Schoolzwemmen 22-01 minilessen groep 8 bij de Waerdenborch. 24-01 Open Huis, 8.30u – 12.30u 29-01 Start leerorkest (Muzieknetwerk Salland) 30-01 Theatervoorstelling groep 7-8

Eind januari verschijnt de volgende nieuwsbrief

FIJNE FEESTDAGEN

Deel dit artikel

Helaas, Uw browser is te oud om deze website te tonen. Update uw browser.