Nieuwsbrief februari 2022

01 maart 2022

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari.  


In de laatste 2 weken voor de voorjaarsvakantie zijn de besmettingen bij ons op school in rap tempo toegenomen. Omikron blijkt wel heel erg besmettelijk te zijn. Voor het bepalen of kinderen naar school mogen komen, houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Soms druist dat tegen je gevoel in, maar hoe goed we ons best doen met z’n allen, een besmetting is niet altijd te voorkomen. 

We wensen de kinderen die thuis zitten heel veel beterschap toe. En als het lukt en de klachten niet te heftig zijn, zorgen de meester en juffen voor een werkpakket. 

Wij proberen de werkpakketten zo snel mogelijk bij de kinderen te krijgen, maar soms is een schakeldag even nodig.  
Ook willen we opmerken dat het voor de leerkrachten heel lastig is om tijdens schooltijd op vragen van thuiszittende kinderen te reageren. Zij geven les aan de kinderen die op school zijn. Als er vragen zijn, stel dit dan even uit voor na schooltijd. De kinderen kunnen in dat geval alvast verder met de onderdelen waar geen vragen over zijn.  

Voor een frisse start na de voorjaarsvakantie hebben alle kinderen van groep 1-2-3-4-5 een zelftest meegekregen. 

De luizenpluis-moeders wachten nog even met het controleren op hoofdluis. Dit is op dit moment niet verstandig. Daarom vragen wij alle ouders om extra alert te zijn en de kinderen zelf te controleren.  

Alle nu geldende regels: 

Vanaf afgelopen vrijdag zijn er in Nederland flinke versoepelingen van de coronamaatregelen, zo heeft het kabinet besloten. Deze versoepelingen hebben ook aanzienlijke gevolgen voor de organisatie van het onderwijs. Zo zijn vanaf vrijdag 18 februari geen looproutes, gespreide pauzes en cohorteringen meer nodig. Ouders zijn dan ook weer welkom in de school en het wordt weer mogelijk om teamvergaderingen op school te houden. 


Isolatie- en quarantaineadvies ingekort 
Het isolatieadvies na besmetting wordt per 18 februari ingekort van zeven naar vijf dagen en het quarantaine-advies van veertien naar tien dagen. Dit kan de druk op het tekort aan leerkrachten ten gevolge van quarantaine mogelijk enigszins verlichten. 

  
Vanaf 25 februari vervalt dringend advies mondkapjes 
Naast de versoepelingen die al zijn ingegaan, geldt er vanaf 25 februari geen dringend advies meer voor het gebruik van mondkapjes in de school en geldt de anderhalve meter maatregelen niet langer.  


Zelftesten blijven 
De zelftesten blijven beschikbaar voor het onderwijspersoneel en leerlingen in groep 6, 7 en 8 van de basisschool en leerlingen in het voortgezet onderwijs.  
Het blijft belangrijk de basismaatregelen, zoals regelmatig handen wassen en goed ventileren, na te blijven leven. Ook in de school. 

 

Aanmelding nieuwe leerlingen 


Op 15 februari mochten we 3 ouderparen ontvangen voor een kennismaking met de St. Jozefschool. 

Op 1 februari 2022 was ons leerlingenaantal 80 leerlingen. 

Vanaf nu tot 1 februari volgend jaar, stromen er 8 kinderen in. 


CARNAVAL 


Ooh wat hebben we er zin in, maar voor nu is het niet verstandig om op school Carnaval te vieren. 

In Salland is Carnaval verplaatst naar het weekend van 21 mei. Wij gaan dan een nieuwe poging wagen. 

 

Adviesgesprekken groep 8 


Deze gesprekken zijn gepland op dinsdagavond 1 maart. 

Van meester Bjorn krijgen de ouders en kinderen bericht hoe laat zij worden verwacht. 

Studenten: 


Juf Dion loopt nu stage in groep 7-8. (Hogeschool KPZ) 

Juf Maren blijft in groep 5-6 (Landstede) 

Juf Sanne is vaak te vinden in groep 1-2. (Windesheim) 

Bezoek Pieter Koolwijk 

 
Op 18 februari kwam kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk op bezoek in groep 5/6. Hij vertelde over alle boeken die hij geschreven heeft en welke prijzen hij daarmee gewonnen heeft. Ook vertelde hij hoe hij ooit op het idee is gekomen om kinderboekenschrijver te worden en hij liet zien hoe het drukken van een boek in zijn werk gaat. De leerlingen uit groep 5/6 mochten tenslotte hun zelfbedachte vragen aan hem stellen. Het was een gezellig en leerzaam bezoek! 

Karatemiddag. 


Juf Laura heeft op vrijdag 4 maart voor de kinderen van groep 5 t/m 8 een karate-clinic geregeld tijdens de gymles.  

 

Woud-dag: 


De kinderen van groep 3-4 gaan op 7 maart met juf Euthalia naar het bos. Juf Lucy gaat daar een woud-dag verzorgen. We kijken er heel erg naar uit. 


Verkeersexamen groep 7-8 


Op 28 maart is het theoretisch examen. 

Op 1 april vindt het praktisch verkeersexamen in Raalte plaats. 

Voor deze dag zoeken we een paar ouders die hierbij kunnen helpen. 

 

Studiemiddag 


Breinhelden: Executieve functies op woensdagmiddag  

30 maart. Deze dag stond al eerder gepland, maar kon wegens de richtlijnen voor Corona niet doorgaan. 

 

Yu Man Race op vrijdag 18 maart. 

YU MAN RACE wil graag mensen in beweging te zetten en dit doen we door te beginnen met de kinderen. Sinds dit jaar organiseert YU MAN RACE speciaal voor de kids de YMR KIDS OBSTACLE RUN. Om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deze leuke en uitdagende sport hebben we vorige jaar de eerste editie van de SCHOOL TOUR georganiseerd. Tijdens de SCHOOL TOUR hebben we op het schoolplein een uniek parcours op met vijf leuke obstakels. 

  
Kinderen worden tijdens de SCHOOL TOUR uitgedaagd in een klein parcours op het schoolplein. Voor de onderbouw is het vooral FUN, maar voor de bovenbouw biedt het ook uitdaging. Ieder kind krijgt een persoonlijk YU MAN RACE diploma met zijn of haar naam en voor de bovenbouw ook de tijdregistratie. De snelste jongen en het snelste meisje van de bovenbouw winnen een WILDCARD voor de finalewedstrijd; de YMR KIDS OBSTACLE RUN. 

Advies: Makkelijk zittende “sport”kleding. 

  
De St. Jozefschool is op woensdag 23 maart School van de Week in

Zwembad Tijenraan 


Alle leerlingen van onze school mogen op deze datum voor € 3,50 komen zwemmen! 

Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur kun je in zwembad Tijenraan van alles doen. Wat dacht je van een glijbaanrace, een waterapenkooi of een survivalbaan? Er worden allerlei spelletjes gedaan en er liggen leuke materialen in het water om mee te spelen, zoals opblaasbootjes, snorkels, onderwaterpuzzels en meer! 

Heb je nog geen diploma? Neem dan één van je ouders of een volwassen begeleider mee. Online reserveren 
 
 

Muzieknetwerk Salland 


Met een beetje geluk kan het muziek carrousel op 22 maart weer starten. Dit is voor de kinderen van groep 5-6-7-8. Muziekdocenten van MNS geven de kinderen in een cyclus van 3 weken les op verschillende instrumenten. De lessen duren ongeveer een uur. Aan het eind zal er geen concert plaatsvinden, zoals voorgaande jaren. Wel willen we graag in overleg nog een muziekdagdeel voor de hele school inplannen.  

Rapportgesprekken 


De rapporten komen er weer aan. Op 16 maart krijgen de kinderen het rapport mee. Daarna volgen de gesprekken op 17 en 22 maart. Heeft u een speciale voorkeur voor een tijd of datum, wilt u dit dan aan de leerkrachten doorgeven? 

 

Kijkmoment 


Op 9 maart staat het kijkmoment van 14.15u-16.15u gepland.  

Het is leuk om na zo’n lange tijd weer een kijkje in de school te nemen. De inloop is vrij. 
 

Theatergroep 7-8 


We mogen weer naar het theater. 

De Zuiderzeewet 

De Zuiderzeewet is een beeldende vertelling. De drie spelers van MATROSE vertellen het verhaal van de Zuiderzee en duiken af en toe in de situatie. Ze transformeren van verteller naar de personages door ge-bruik te maken van een simpel voorwerp, door fysiek te transformeren en hun stem te veranderen. Hierdoor is het verhaal en de personages duidelijk te volgen voor de kinderen. Ze spelen letterlijk tussen, voor en achter de kinderen. Het decor bestaat uit twee ladders en stapels witte papieren. 

22 maart 900u. Hoftheater 

 

Agenda februari/maart 


21-25-2 Voorjaarsvakantie. 

24-2 Schoolhandbaltoernooi gaat niet door. 

27-28-2 Allemaal testen. 

28-2 Schoolzwemmen 5-6. 

01-03 Adviesgesprekken groep 8. 

14-03 Schoolzwemmen 5-6. 

16-03 2e rapport mee. 

17-03 1e ronde oudergesprekken. 

22-03 2e ronde oudergesprekken. 

28-03 Schoolzwemmen 5-6 

30-03 Studiemiddag Breinhelden (wo-middag)