Nieuwsbrief april 2022

20 april 2022
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van april 2022.

Deze nieuwsbrief bereikt u op papier. Ook willen wij u erop wijzen dat de nieuwsbrief altijd op onze website staat. www.sintjozefschoolnieuwheeten.nl

Wij wensen u veel leesplezier met de nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, Team Sint Jozefschool

Personeel Onlangs heeft mijnplein een aantal brieven m.b.t. onderwijs en opvang van de Oekraïense vluchtelingen met alle ouders gedeeld. De kinderen van deze vluchtelingen die in Raalte, Heino en Olst/Wijhe worden opgevangen krijgen onderwijs op ONSplein in Heino. Hiervoor zijn natuurlijk professionals nodig om dit onderwijs te verzorgen. Juf Edith voelt zich aangesproken en wil graag iets voor deze mensen betekenen. Zij heeft zich, na overleg met alle collega´s, hiervoor aangemeld voor 2 dagen. Een nobele gedachte en zo kan de St. Jozefschool ook iets voor de Oekraïense vluchtelingen betekenen. Gelukkig zijn er veel aanmeldingen en zal na de meivakantie pas duidelijk worden of juf Edith op ONSplein nodig is. Ter compensatie zou juf Nynke een dag extra bij ons op school kunnen worden ingezet.

Werken Met Kwaliteitskaarten Op 11 april heeft ieder gezin een oproep gekregen voor een enquête; een oudervragenlijst. De vragenlijst staat open tot en met vrijdag 22 april. Ook de leerkrachten en de leerlingen van groep 5-6-7-8 vullen een vragenlijst in. Zo krijgen we een beeld van wat goed gaat en wat op school nog aandacht nodig heeft. De uitkomsten van de vragenlijsten worden in het team en de MR besproken. Natuurlijk doen wij in de nieuwsbrief hiervan ook verslag.

Schoolfruit Deze week is de laatste week van het schoolfruit. Vanaf 25 april moeten de kinderen elke dag weer fruit mee naar school.

Schoolvoetbal. Een toernooi met 2 gezichten, zeker wat het weer betrof. De jongens van groep 7 en 8 hebben zich kranig geweerd op het schoolvoetvaltoernooi in Heeten en Raalte. Van de 7 wedstrijden hebben zij er twee verloren en 5 gewonnen! Een super knappe prestatie. Jongens wij zijn trots op jullie.

Pasen Op Witte Donderdag hebben we op school het Paasfeest gevierd. We zijn tussen de middag begonnen met een brunch, gezellig samen eten. De ouderraad heeft de brunch verzorgd en het was heel lekker. Daarna gingen de kinderen naar de kerk. Hier heeft pastor Marc Brinkhuis het Paasverhaal verteld. Terug op school hadden de Paashazen natuurlijk eieren verstopt. Zoeken, zoeken, zoeken…. eindelijk zijn alle eieren teruggevonden. Als beloning kregen de kinderen allemaal een verrassings-ei.

Verkeersexamen Alle leerlingen van groep 7-8 zijn op donderdag 14 april naar Raalte geweest voor het praktisch verkeersexamen. De week ervoor hebben zij allemaal digitaal verkeersexamen gedaan. De uitslag is: ALLEMAAL GESLAAGD Van harte gefeliciteerd!

Koningsspelen 22 april Koningsspelen 2022. Het is leuk en feestelijk wanneer alle kinderen versierselen voor deze dag dragen. We beginnen natuurlijk weer met het hijsen van de vlag en zingen we met z’n allen het Wilhelmus. Juf Laura zal samen met alle kinderen dansen op het Koningslied. Binnen staat het Koningsontbijt klaar. Daarom moeten alle kinderen weer een bord en bestek meenemen. Gelukkig kan het weer, want daarna beginnen de Koningsspelen. de groepjes zijn samengesteld uit kinderen uit alle groepen. ’s Middags zijn de kinderen van de onderbouw vrij. Er is geen gym, daarom moeten alle kinderen worden opgehaald bij school. De kinderen van de bovenbouw nemen de fiets mee naar school. Er is ’s middags voor hen nog een leuke activiteit. Zij vertrekken om 14.15u vanaf de Belte richting BSO of huis. (Let op: wel gewoon lunch mee voor tussen de middag en kleding die geschikt is voor het bos)

Trakteren als er iets te vieren valt. Dit is zo leuk en het hoeft nu niet meer voorverpakt! Dit betekent dat iedereen er weer iets heel gezelligs van kan maken. Wel willen we alle ouders vragen om de traktatie vooral gezond te houden en maak het ook qua kosten niet te gek, zodat trakteren voor iedereen leuk blijft.

Hoofdluis Gelukkig mag ook deze club weer aan de slag. De eerst volgende keer is maandag 9 mei. Graag geen ingewikkelde kapsels op deze dag én geen gel!

Schoolhandbal Op maandag 2 mei wordt in Raalte het handbaltoernooi georganiseerd. Het valt voor een kleine school niet altijd mee om een team te vormen. Maar… het is gelukt. Het is natuurlijk altijd leuk om te komen kijken, een aanmoediging vanaf de tribune is altijd welkom.

Buurtsportdag 18 mei buurtsportdag voor de kinderen van groep 7-8. Alle leerlingen komen op de fiets.

Carnaval op school In het weekend van 21 en 22 mei wordt in Salland carnaval gevierd. Onze school sluit zich hierbij aan en op 20 mei mogen alle kinderen verkleed op school komen. We gaan weer als van ouds een talentenjacht organiseren. Daarom plannen smeden, oefenen en opgeven voor dit spektakel, alleen, met z´n tweeën of in een groepje. Opgeven kan bij je juf of meester.

Welkom Na Hemelvaart komt Finn bij ons op school. Welkom in groep 1-2. We wensen hem heel veel werk- en speelplezier bij ons op school.

Agenda april 20-21 april eindtoets groep 8 t/m 22 april WMK invullen 22 april Konings-spelen 27 april Koningsdag, alle kinderen vrijdag

Agenda mei 28 april t/m 8 mei meivakantie 2 mei Schoolhandbaltoernooi 4 mei Dodenherdenking 5 mei Bevrijdingsdag 26 - 27 mei Hemelvaart

Agenda juni 6 juni 2e Pinksterdag 7 juni Studiedag, alle kinderen vrij