Nieuwsbrief september 2023

28 september 2023
Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief van het schooljaar. 

In deze nieuwsbrief staan een aantal zaken die van belang zijn voor de komende periode.
Wij wensen u veel leesplezier met de nieuwsbrief. 
Met vriendelijke groet, Team Sint Jozefschool.

Terugblik op de informatieavond


ImageHet was weer fijn om ouders te mogen ontvangen en ontmoeten en te informeren over het reilen en zeilen in de verschillende groepen.
Ook de ouderraad was op deze avond aanwezig. Het jaarverslag en de begroting werden met de ouders gedeeld.
Tycho draagt het voorzitterschap over aan Jacko. En we mogen 2 nieuwe ouders verwelkomen in de ouderraad: Rosan en Dennis. 
In de MR neemt Els afscheid en neemt Patrick haar plaats in de oudergeleding in.
Top dat jullie dit voor de kinderen en de school willen doen. We wensen jullie een fijne tijd in de OR en de MR.

Nieuwe studenten,


ImageVan de Katholieke Pabo is meester Ruben in groep 7-8 te vinden. Hij is 2e jaars student. Meester Ruben komt op maandag stagelopen. We hebben dit jaar ook een 1e jaars Pabo-student voltijd gekregen. Dat is juf Wieke. Zij loopt op maandag stage in groep 5-6.
We wensen deze studenten een fijne en leerzame tijd toe op onze school.

Opleidingsschool


Dit schooljaar is onze school gestart als opleidingsschool. Dit betekent dat we nog meer willen inzetten op een goede begeleiding en beoordeling van de studenten, onze toekomstige collega’s. 
Juf Hubertien is onze bovenschoolse schoolopleider. Zij begeleidt de studenten individueel en als groep bij de uitwerking van een schoolontwikkelingsvraag. De leervraag voor het komende jaar is Burgerschap. Hoe zien we dit terug in ons lesprogramma?
Alle leerkrachten van de Sint Jozefschool gaan dit schooljaar mentoren-training 1 volgen. Het bovenstaande is voorwaardelijk om studenten te mogen begeleiden en beoordelen. We hopen op een fijne samenwerking en mooie uitkomsten van het onderzoek van de studenten.


Schoolreis.


En dan was het eindelijk weer zover. We zijn met de hele school naar Pretpark Slagharen geweest.
Geweldig met z’n allen naar, in en op de verschillende attracties. Handig waren de groeimeters: de één was te groot en de ander was te klein. En dan moet je het ook nog durven! We hebben met z’n allen genoten.
De lekkere patatjes maakten het helemaal af. En tot slot mochten de kinderen van de bovenbouw met de Eagles-bus terug naar Nieuw Heeten. 
Dank je wel ouderraad voor het meedenken, meedoen en meebetalen van deze fantastische dag.

Meer foto’s zijn op klasbord te vinden.

Schoolbieb


ImageHet is al heel gewoon dat de leerkrachten ´s ochtends de leerlingen op het plein opvangen, maar…
Op woensdag en vrijdag kunnen de kinderen boeken ruilen in de schoolbieb. Op deze dagen willen we ouders gelegenheid geven om met hun kind de school binnen te gaan, eventueel een boek uit te zoeken en de kinderen naar de klas te begeleiden.

We willen erop wijzen dat er voor ouders altijd gelegenheid is om de leerkracht te spreken. Hiervoor zijn de leerkrachten op maandag, dinsdag en donderdag van 14.15u-14.45u beschikbaar. Het is wel handig als de leerkracht hiervan weet, zodat hij/zij hiermee rekening kan houden.


Kinderboekenweek


Op donderdag 5 oktober komen alle groepen bij elkaar in de hal om samen de opening van de Kinderboekenweek te vieren. Juf Gertiene geeft de aftrap voor de Kinderboekenweek 2023: “BIJ MIJ THUIS”
In de Kinderboekenweek wordt er natuurlijk veel gelezen, gepraat en gewerkt over boeken. 
In groep 1-2 komen de kinderen van groep 7-8 voorlezen en groep 3-4 is al druk in de weer met het inrichten van de thematafel.


 
Volleybaltoernooi groep 5-6


In de herfstvakantie doen de kinderen uit groep 5-6 op donderdag 26 oktober met 3 teams mee met het mijnplein volleybaltoernooi in de Tijenraan. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom. 


Medezeggenschapsraad


Nieuws vanuit de MR. 
De MR (medezeggenschapsraad) denkt mee over de toekomst van de Sint Jozefschool. Waar nodig toetst de MR de beleidsplannen of geeft advies. Soms heeft de MR instemmingsrecht. Wij luisteren graag naar de mening van de leerlingen, de ouders en het team. Voor de MR is de input van iedereen belangrijk. In het jaarverslag 2022-2023 (zie website van de Sint Jozefschool) kunt u de speerpunten van het afgelopen jaar vinden. 

De MR bestaat uit een evenredig aantal personen. Op de Sint Jozefschool bestaat de MR uit vier personen. Zij vertegenwoordigen de ouders en het team. Samen met de voorzitter van de ouderraad en de directie voeren zij overleg. Het afgelopen jaar bestond de MR uit de volgende personen: Els Oosterwechel en Merie Linthorst namens de oudergeleding. Juf Marijke en meester Bjørn namens de personeelsgeleding. 

Helaas hebben wij afscheid genomen van Els Oosterwechel. Na vele jaren heeft zij besloten ermee te stoppen. Wij willen Els enorm bedanken voor haar inzet. 

Komend schooljaar verwelkomen wij Patrick Koenjer als nieuw MR lid. Voor de zomervakantie hebben alle ouders de mogelijkheid gehad om zich aan te melden voor de MR. Patrick heeft vol enthousiasme gereageerd. We wensen Patrick veel succes. Er waren geen andere kandidaten. Daardoor is een verkiezing niet nodig geweest.

Patrick Koenjer en Merie Linthorst zitten komend schooljaar namens de ouders in de MR. Namens het team hebben juf Marijke en meester Bjørn zitting in de MR.

Heeft u vragen of input voor de MR dank kunt contact opnemen met een van de leden of mailen naar meester Bjørn: b.roescher@mijnplein.nl 
 
Wij wensen iedereen een fijn en leerzaam schooljaar toe.

Nieuws en het jaarverslag van de MR-vergaderingen zijn te vinden op de site. Zo kunt u als ouder meelezen met wat er zoal speelt rondom onze school. (Helaas, het mailadres werkt niet meer)


Streetwise


Op woensdag 11 oktober komen de mensen van de ANWB voor het programma van Streetwise naar onze school. 
⦁    De kinderen van groep 1-2 doen de module “Toet-toet”. 
⦁    De kinderen van groep 3-4 gaan met de juf naar de Belte en doen “Blik en klik” in de Timmermanszaal.
⦁    Groep 5-6 doen het onderdeel “Hallo auto” op de Scholtensstraat.
⦁    Groep 7-8 doen “Trapvaardig” op het schoolplein.
Het is verstandig dat de kinderen gemakkelijk-zittende kleding aan hebben. De kinderen van groep 3-4 nemen hun sportschoenen mee en de kinderen van groep 7-8 hebben hun fiets nodig op deze dag.

Circus


De laatste week voor de herfstvakantie staat in het teken van het Circus. Op maandag16 oktober is de openingsdag waar alle circusacts voor het eerst worden geleerd en geoefend. Daarna gaan we een hele week oefenen voor de grote eindshow op vrijdag 20 oktober. Volgende week nemen de kinderen flyers mee naar huis, waarmee zij mensen kunnen uitnodigen voor onze grote circusvoorstelling. 
Dit is de start van het afsluitende weekend voor 100 jaar Sint Jozefschool, 100 jaar Sint Jozeph Parochie en 100 jaar Nieuw Heeten. Wij wensen iedereen alvast heel veel plezier.
Opmerking: Via klasbord hoort u wat er nodig is, zoals kleding ed. Ook hebben we nog extra handen nodig voor de opbouw en de afbouw in de Belte op vrijdag 20 oktober. (Graag melden bij Bianca of Bianca van de OR)

 

Muzieknetwerk Salland


Dit jaar gaat Muziek Netwerk Salland weer de kleine proeftuin verzorgen. De kinderen van groep 5-6 zijn weer gestarte met 3 orientatielessen van echte vakdocenten. Na deze lessen gaan de kinderen van groep 7-8 ook meedoen. Op dinsdag 19 december sluiten we af met een concert. En dat is al voor de ochtendpauze!!


Welkom 


Deze mooie afbeelding is speciaal voor jou Daan! Jij stond niet in de vorige nieuwsbrief. Oeps, dat had ik niet geDAAN. We wensen jou natuurlijk ook heel veel plezier in 
groep 1-2.
In september is Zlata bij ons in groep 3-4 gekomen en in oktober komt Benji in groep 1-2. Wij wensen jullie allemaal een goede start en een heel fijne tijd bij ons op school.

Agenda september


29-09    Schoolfotograaf. We starten met broertjes en
    zusjes en de kinderen van Oebele

Agenda oktober
2-10    Schoolzwemmen gr. 5-6
05-10    Dag van de leraar
04-10     Crossloop Raalte scholieren 
Groep 3 t/m 8 (zelf opgeven)
04-10    Studiedag NT2 onderwijs. Alle kinderen vrij
05-10    Start Kinderboekenweek.
11-10    Streetwise
13-10 en 15-10 Techniekdagen
23 t/m 27-10 Herfstvakantie
26-10    Volleybaltoernooi groep 5-6
30-10     Luizencontrole
30-10    Start Muzieknetwerk Salland 5-6

 

Nieuws vanuit de parochie  


Uitnodiging informatieavonden Eerste Heilige Communie en Vormsel 
Voor de zomervakantie heeft u in de aankondiging al kunnen lezen dat we In oktober 2023 weer starten met nieuwe voorbereidingslessen voor de Eerste Heilige Communie en het Vormsel. 
We nodigen de kinderen die in groep 4 zitten, van harte uit om mee te doen met de Eerste Heilige Communie in mei (19 mei 2024 viering in Raalte). Ook nodigen we de kinderen die in groep 8 zitten, van harte uit om het Vormsel te ontvangen in mei/juni (25 mei 2024 viering in Raalte). 
Om u als ouder(s)/verzorger(s) te informeren over de bovengenoemde sacramenten en de voorbereidingslessen, nodigen wij u van harte uit op één van onderstaande data in Raalte of in de buurtdorpen. Voor Deventer is het informatiemoment tijdens de gezinszondag op 8 oktober. 
De voorbereidingslessen zijn tijdens de Gezinszondagen (3e zondag van de maand in Raalte, 2e zondag van de maand in Deventer). Vormelingen mogen meekomen naar het informatiemoment. 

Op een passende manier wordt het sacrament van het Vormsel uitgelegd. Donderdag 5 oktober     19.30 uur     Vormsel     Kruisverheffing Raalte 
Donderdag 5 oktober     20.30 uur     Eerste Heilige Communie     Kruisverheffing Raalte 
Dinsdag 10 oktober     19.00 uur     Vormsel     Kerk in Heeten 
Woensdag 11 oktober     19.00 uur     Vormsel     Kerk in Luttenberg 
Woensdag 11 oktober     20.00 uur     Eerste Heilige Communie     Kerk in Luttenberg 
Vrijdag 13 oktober     19.00 uur     Vormsel     Kerk in Haarle 
Vrijdag 13 oktober     20.00 uur     Eerste Heilige Communie     Kerk in Haarle 
Zondag 8 oktober     10.30 uur     Informatie tijdens gezinszondag     Broederen Deventer