Nieuwsbrief juli 24

22 juli 2024
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juli 2024. 


  
Deze nieuwsbrief bereikt u op papier. Ook willen wij u erop wijzen dat de nieuwsbrief altijd op onze website staat. www.sintjozefschoolnieuwheeten.nl

Wij wensen u veel leesplezier met de nieuwsbrief. 
Met vriendelijke groet, Team Sint Jozefschool

Heeeel veeeeel DANK


Een groot aantal ouders hebben al het speelmateriaal en de verschillende hoeken en voorraadruimtes in de school schoongemaakt. Heerlijk, zo fijn dat alles weer fris is.
Ook willen we alle andere hulpouders hartelijk danken.
De ramen zijn weer voorzien van vrolijke vakantietekeningen, de biebouders zorgen iedere woensdag en vrijdag dat er boeken geruild kunnen worden en de controle voor hoofdluis wordt na iedere vakantie heel zorgvuldig gedaan. Ook natuurlijk hartelijk dank aan alle ouders die incidenteel hun steentje bijdragen bij het vervoer en begeleiding. Natuurlijk mogen we de ouders van de MR en Ouderraad niet vergeten. Zij zorgen er mede voor dat hier op school, alles op rolletjes verloopt..
DAAROM ZIJN ALLE OUDERS VAN HARTE UITGENODIGD OM OP DE LAATSTE SCHOOLDAG VRIJDAG 19 JULI OM 12.30U GEZELLIG SAMEN EEN DRANKJE TE DOEN OM DE VAKANTIE IN TE LUIDEN.,

Personeel


We HEBBEN EEN NIEUW COLLEGA!
Het is Daphne Ruiter en zij komt bij ons op school de muzieklessen verzorgen in de oneven weken.
In voorgaande jaren waren we gewend om vanaf groep 5 muzieklessen aan te bieden van Muziek Netwerk Salland.
Dit houdt helaas voor ons op, omdat onze subsidiepot leeg is. Zonder subsidie inkopen werd voor de Sint Jozefschool te duur. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. We zij heel blij dat wij nu om de week muzieklessen aan alle kinderen kunnen aanbieden en wensen juf Daphne en de kinderen heel veel vrolijke nootjes toe.

Brandweer op school


Het zal je maar gebeuren! Staat er ineens een brandweerman voor de deur van de kinderen in groep 5-6.
Hij voelt of de deur warm is en of hij naar binnen kan.  Daarna gaat hij kruipend naar binnen, omdat daar niet zoveel rook is…. Spannend allemaal. De mensen van brandweer Heeten waren ook in groep 1-2 en 3-4. De kinderen van groep 7-8 mochten naar de kazerne en kregen daar een rondleiding. Het was een heel leerzame dag voor alle kinderen. Brandweer Heeten bedankt.

Afscheid van groep 8


De leerlingen van groep 8 hebben een heel gezellige spelletjesmiddag georganiseerd voor de kinderen van de andere groepen. Dank jullie wel, we hebben genoten. 
Het weer was heerlijk en het was zeker geslaagd.

Afscheid van onze Kanjers Op woensdag 17 juli gaan de kinderen van groep 8 er gezellig samen erop uit. ’s Avonds is de afscheidsavond. De ouders van deze leerlingen zijn hiervoor natuurlijk uitgenodigd. Wat het allemaal gaat worden blijft nog even een verrassing.
Op donderdag nemen de kinderen van groep 8 na een korte opruimactie echt afscheid van de Sint Jozefschool.
Jongens en meisjes, we wensen jullie heel veel succes op het voortgezet.

Scholing


Het  komende schooljaar  gaan we een vervolg geven aan executieve functies. Hiervoor gaan we het schooljaar starten met de startweek van Breinhelden.
Daarnaast staat de implementatie van onze nieuwe taalmethode Staal 2 op het programma en de oriëntatie op een nieuwe rekenmethode. Om goed onderwijs te kunnen blijven verzorgen vinden wij het belangrijk om de methodes tijdig te vernieuwen. 
Onderwijs anders organiseren is een scholingstraject dat ook het komende schooljaar zal worden opgepakt. Dit wordt een meerjarige scholing. We moeten er rekening mee houden dat de op handen zijnde vernieuwbouw zoveel extra’s van het team vraagt, dat er soms enige vertraging kan optreden. Maar uitstel betekent geen afstel.

Save the date!


Op 17 september is in het komende schooljaar de informatieavond en de jaarvergadering van de OR en de MR gepland.
We starten om 19.00u met de eerste groepen. In de pauze vindt de jaarvergadering plaats en na de pauze zijn de andere 2 groepen aan de beurt.
Startgesprekken
We willen ouders uitnodigen voor een startgesprek aan het begin van het schooljaar. Het is soms prettig om dan even de leerkracht te spreken. De startgesprekken zijn facultatief en worden na schooltijd in week 37 gehouden op de maandag, dinsdag en donderdag van 14.30u-16.30u. Middels de mail kunt u met de leerkracht hiervoor een afspraak maken. De e-mailadressen staan achterin de schoolgids 2024-2025.

Hoofdluiscontrole


Na de zomervakantie vindt weer een hoofdluiscontrole plaats. Wij willen alle ouders vragen om tijdens de vakantie hierop alert te zijn. 
Het is fijn te merken dat ouders heel zorgvuldig omgaan met de melding en de behandeling. Dit maakt dat de aantallen beperkt blijven. Laten we hopen dat we na de zomervakantie een hoofdluisvrije start kunnen maken.

Afscheid


Er komt een moment dat je besluit het boek te sluiten in plaats van de volgende bladzijde om te slaan.
Kinderen, ouders en collega’s,
Jullie mogen trots zijn op de Sint Jozefschool. Het is een super fijne omgeving waar mensen elkaar zien en gaan voor elkaar. Wanneer ik anderen vertel hoe wij samen school maken, hoe ouders betrokken zijn bij school en hoe collega’s er voor de kinderen en elkaar zijn, dan zie je bij andere mensen hun mond opengaan en denken:  “Wauw, wat moet dat fijn zijn.”
Ik kijk met een heel fijn gevoel terug op mijn jaren op de Sint Jozefschool. Er is veel gedaan en bereikt, teveel om op te noemen. 
We staan nu aan de vooravond van de vernieuwbouw en de kinderopvang gaat na de zomervakantie van start. Dit zijn geweldige ontwikkelingen voor Nieuw Heeten.  
Ik wil jullie bedanken voor alle mooie jaren en gun iedereen die bij de school is betrokken alle goeds en heel veel geluk. 
Dank jullie wel. Warme groet, Marjo


Woensdag 10 juli: Afscheid juf Marjo


Wauw, wat was het een mooie dag en wat hebben we genoten. Ik ben super verwend door jullie allemaal!
De dag begon met een vrolijke ontvangst. Alle kinderen stonden klaar met allerlei muziekinstrumenten, van toeters, gitaren, bellen, pannendeksels enz. Wat was de ontvangst vrolijk en feestelijk.
Vervolgens nog een mooie toespraak met allerlei cadeautjes en een prachtig lied. Wat hebben de kinderen dat goed ingestudeerd!
Er stonden ook allemaal tonnen met grote blauwe ballen klaar. Wat daarmee zou gebeuren???
Nou dat werd snel duidelijk. Het was voor een percussie-drum activiteit. Alle groepen hebben geoefend met meneer Robin en uiteindelijk was er een fantastische voorstelling. Wat een plezier, wat een energie!! Ik heb genoten. Daarnaast waren er ook nog allerlei spelletjes in de verschillende groepen. Super leuk om mee te doen.
Kinderen van de Sint Jozefschool en team, jullie hebben ontzettend goed jullie best gedaan. Heel veel dank daarvoor, het was een geweldige dag, ook namens mijn man, kinderen en kleinkinderen. We hebben genoten!
  
 

Welkom


In het nieuwe schooljaar komen er veel nieuwe kinderen en collega’s bij ons op school. In groep 3-4 komen Alisa en Makar.  
Justin, Levi en Duuk, Zlata en Jael komen in groep 1-2
En natuurlijk komen meester Rudi en juf Daphne bij ons op school.
Jullie zijn van harte welkom en we wensen jullie heel veel plezier op de Sint Jozefschool


Agenda


15 juli Laatste activiteit van groep 8 voor alle kinderen
17 juli Afscheidsavond groep 8
19 juli 12.15u: Uitzwaaimoment – ouders bedankt!
19 juli Laatste schooldag ALLE KINDEREN OM 12.30U VRIJ

Het team van de St. Jozefschool wenst iedereen een super mooie zomer toe.

OP MAANDAG 2 SEPTEMBER
GAAT DE SCHOOLDEUR WEER OPEN!

02 september 1e schooldag
09 september Hoofluiscontrole
09 september Schoolzwemmen groep 5-6
09-10-12 september Startgesprekken facultatief
17 september ouderavond-jaarvergadering-  Informatieavond
19 september Schoolfotograaf
23 september schoolzwemmen gr. 5-6